Forum powstało na potrzeby sojuszu -MA-
Witajcie
Siedząc na ikariam i przeglądając forum wpadłem na pomysł ;]
Polega to na tym co zrobiło ImpS ;]
Z jednego sojuszu zrobili 2 sojusze ;]
Jeden sojusz militarny a drógi sojusz EKO ;]
Zaoszczędzili na tym duzo wsl w wojnach ;]
Myślę,że u Nas też warto zrobić takie cos !
Kazdy wie jaki styl gry preferuje !
Ja np: wolę walczyc ;]
Więc proponuję podzielic sojusz na RnR_R i RnR_E
czyli rocknroll return i rocknroll eko ;]
RnR_E robiłoby to samo co cały czas cvzyli wspierało surowcami ;]
Oczywiscie RnR_E podlegałoby władzy jaka panuje w RnR_R ;]
Zobaczcie- Albercik stracił duzo wsl w wojnie z PRE ;]
Albercik niemam za to żalu tylko moznaby tego wsl zaocsxczedzic ;]
Oczywiscie kazdy traci wsl ;] Ale zawsze mniej straci osoba więcej dostępna ;]
Więc ja osobiście proponuję podzielenie sojuszu na 2 osobne ;] Mam kontakt gg np; z jolanta ostr którą widziałbym w RnR_E jako zarządce ;p
Oczywiscie w sojuszu jest taka tradycja że każdy ma prawo głosu więc proszę pisac co o tym myślicie ;]
Gdyby pomysł się spodobał to po wojnie z PRE juz bysmy go zrealizowali
Pozdraiwm i czekam na opinie
Mogłoby się to sprawdzić. Tylko wymaga jeszcze większego zaangażowania:) No i jak pisała Izolda może najpierw jakiś okres przejściowo testowy z jakąś małą wojenką na próbę i zobaczymy jak to będzie funkcjonować
PS. Ja do walczących bym prosił
Piechur
Moim zdaniem dobry pomysł. Ja np. nie lubie walczyć za dużo
tez jestem za tylko jak pisalem do kamnila w sojuszu eko musza byc osoby ktore byc tam chca i wiedza czego sie po nich oczekuje a nie osoby wepchniete tam na sile:) w niewolnika nie ma pracownika:P
za okresem testowym:)
po wojnie z pre oczywiscie:)
Ostatnio edytowany przez wawrzus (2009-04-29 14:56:22)
Zgodzę się z Wawrzusiem co do konieczności wyrażenia chęci oddelegowania do pionu eko - w przeciwnym wypadku uważam to za kiepski pomysł.
>>>Zobaczcie- Albercik stracił duzo wsl w wojnie z PRE ;]
>>>Albercik niemam za to żalu tylko moznaby tego wsl zaocsxczedzic
Często przecież jest tak, że traci się WSL nie dlatego, że się nie jest chętnym do walki, niedoświadczonym , ma się zbyt słabą armię, etc., a tylko i wyłącznie z powodu faktu, że akurat jest się położonym blisko przeciwnka. Podejrzewam, że tak było teraz i tak też było np. w moim przypadku jak jeszcze byłem w innym sojuszu i mnie młóciliście, bo byłem praktycznie jedynym położonym blisko przeciwnikiem, posiadającym przy tym w miarę liczną armię.
Następnym razem może być to dowolny, inny gracz - i bez sensu by było, by skutkowało to przesunięciem w sojuszu.
Nie nie Bert źle mnie zrozumiałes
Zobacz --> Sorry Albercik że akurat Ty ale estes swietnym przykładem
Albercik pomaga surowcami i w której wojnie zdobył wsl ?
Oczywiscie ze do sojuszu eko idą osoby które chcą ;]
sojusz RnR_E nie prowadziłby wojen i walk ;] Byłby pod ścisłą ochroną
sojuszu RnR_R ;] O to mniej wiecej chodzi ;]
Ps -> Jeżeli juz postanowiliśmy na testowanie po wojnie z PRE to proszę pisac kto gdzie chce być ;]
Czy w RnR_R czy w RnR_E ;]
RnR_R :
1. Kamil92-RnR_R !!
2.Ozzy_86-RnR_R !!
3.Izolda-RnR_R !!
4.wawrzus-RnR_R !!
RnR_E :
1.jolantaostr-RnR_E !!
2.Dracius-RnR_E !!
3.Albercik125-RnR_E !!
Bert napisał:
Często przecież jest tak, że traci się WSL nie dlatego, że się nie jest chętnym do walki, niedoświadczonym , ma się zbyt słabą armię, etc., a tylko i wyłącznie z powodu faktu, że akurat jest się położonym blisko przeciwnka. Podejrzewam, że tak było teraz i tak też było np. w moim przypadku jak jeszcze byłem w innym sojuszu i mnie młóciliście, bo byłem praktycznie jedynym położonym blisko przeciwnikiem, posiadającym przy tym w miarę liczną armię.
Następnym razem może być to dowolny, inny gracz - i bez sensu by było, by skutkowało to przesunięciem w sojuszu.
Hehe, Bert pamiętasz jak się ganialiśmy po twoich miastach fajnie było ( chociaż dla Ciebie chyba mniej
)
co do przynależności do któregoś z pionów sojuszu, to mocno się zastanawiam gdzie mam być....... żartowałam oczywiście wybieram RnR_R
Administrator
jesli faktycznie chcecie mnie na zarzadce to chetnie przyjme ta funkcje oczywiscie jesli wszyscy z RnR_E sie zgodza
Podział?? Ciekawe ... ok jestem za... RnR_E to coś dla mnie... jak na razie nie ciągnie mnie do wojaczki...wolę sie rozbudowywać i wspierać innych surowcami...