Moherowa Armia

Forum powstało na potrzeby sojuszu -MA-

#1 2009-03-19 23:31:37

Darcio

Zbanowany

Rekordowi maruderzy

To temat kontrowersyjny.
Myślę - ze w tym temacie nie znajdziemy ani jednego wpisu.
"Kampowanie", "maruderstwo" - w wojsku polega na przyczajeniu się na polu bitwy, jak przejdzie pierwsza fala ataku, wyskakujemy z okopu, krzyczymy głośno hura, strzelamy w powietrze, dobijamy paru rannych i pierwsi wystawiamy pierś do odznaczenia.
W Ikariamie sprawa ma się podobnie - jedziemy na maxa w punktacji generalskiej, mamy przy tym mnóstwo złota, surowców (w końcu nie musimy ciągle odbudowywac swojej armii). Zaliczamy jakieś RW - i HURA - wojna wygrana.
Proponuję wzór na kamperstwo:

_________X___________
             Y  +   Z/100

Gdzie:
X - suma WSL zyskanych i straconych w bitwach sojuszowych
Y - ilość punktów w generałach
Z - ilość złota w magazynie

Wzór można modyfikować, ale ktoś kto ma pojęcie o matematyce i Ikariamie zrozumie o co mi chodzi.
Nie przyjmuję odpowiedzi w wyżej wymienionym temacie na priva:)
Ciekawe, jaki odzew wywoła mój temat .....

#2 2009-03-19 23:49:57

thor

Hoplita

Punktów :   

Re: Rekordowi maruderzy

czyli X ma być sumą WSL bitew po prostu tak?

#3 2009-03-20 05:52:47

Darcio

Zbanowany

To taka próba wprowadzenia w temat. Licznik dawałby obraz zaangazowania militarnego członka . Mógłby to byc dla porównania np. przelicznik surowców, które członek daje innym w czasie wojny na poprawienie kondycji armii (tak było z Fair angelem w byłym RnR - żadko walczył, ale surki zawsze podsyłał). Mianownik to obraz marnującej się armii - im wieksza - tym mniejszy byłby wskaźnik, tak samo z ilościa złota. Myślę, ze pkt generalskie powinny być w tym wzorze podniesione do kwadratu
To dalszych owocnych przemyśleń życzę. Ale temat wydaje mi się niezły

#4 2009-03-20 11:40:17

thor

Hoplita

Punktów :   

a WSL liczyłby się tylko z bitew które przekroczyły próg do RW? czy wszystkie łącznie z tymi wklejonymi na sojusznicze forum poniżej progu? czy w ogóle wszystkie na słowo honoru? bo ja na przykład mam z wojny z Unią 2RW powyżej 200WSL i ok 25RW poniżej. nie wklejałem na forum bo mi się nie chce bo po co?

#5 2009-03-20 20:42:08

thor

Hoplita

Punktów :   

no te powyżej 200WSL wkleiłem są na forum Wojny i mają się am dobrze. tych mniejszych nie wklejam na nasze bo po co?

#6 2009-03-20 21:00:16

Kamil92

Administrator

Punktów :   

Nom własnie xD  ale Kilka dla przykadu mozesz wkleic ;]

Stopka forum

RSS