Forum powstało na potrzeby sojuszu -MA-
Zbanowany
To temat kontrowersyjny.
Myślę - ze w tym temacie nie znajdziemy ani jednego wpisu.
"Kampowanie", "maruderstwo" - w wojsku polega na przyczajeniu się na polu bitwy, jak przejdzie pierwsza fala ataku, wyskakujemy z okopu, krzyczymy głośno hura, strzelamy w powietrze, dobijamy paru rannych i pierwsi wystawiamy pierś do odznaczenia.
W Ikariamie sprawa ma się podobnie - jedziemy na maxa w punktacji generalskiej, mamy przy tym mnóstwo złota, surowców (w końcu nie musimy ciągle odbudowywac swojej armii). Zaliczamy jakieś RW - i HURA - wojna wygrana.
Proponuję wzór na kamperstwo:
_________X___________
Y + Z/100
Gdzie:
X - suma WSL zyskanych i straconych w bitwach sojuszowych
Y - ilość punktów w generałach
Z - ilość złota w magazynie
Wzór można modyfikować, ale ktoś kto ma pojęcie o matematyce i Ikariamie zrozumie o co mi chodzi.
Nie przyjmuję odpowiedzi w wyżej wymienionym temacie na priva:)
Ciekawe, jaki odzew wywoła mój temat .....
Zbanowany
To taka próba wprowadzenia w temat. Licznik dawałby obraz zaangazowania militarnego członka . Mógłby to byc dla porównania np. przelicznik surowców, które członek daje innym w czasie wojny na poprawienie kondycji armii (tak było z Fair angelem w byłym RnR - żadko walczył, ale surki zawsze podsyłał). Mianownik to obraz marnującej się armii - im wieksza - tym mniejszy byłby wskaźnik, tak samo z ilościa złota. Myślę, ze pkt generalskie powinny być w tym wzorze podniesione do kwadratu
To dalszych owocnych przemyśleń życzę. Ale temat wydaje mi się niezły
a WSL liczyłby się tylko z bitew które przekroczyły próg do RW? czy wszystkie łącznie z tymi wklejonymi na sojusznicze forum poniżej progu? czy w ogóle wszystkie na słowo honoru? bo ja na przykład mam z wojny z Unią 2RW powyżej 200WSL i ok 25RW poniżej. nie wklejałem na forum bo mi się nie chce bo po co?